Workshops alleen op verzoek

Per 1 januari 2019 ben ik in principe gestopt met het geven van lessen en workshops. Hieronder staan de workshops die ik tot en met 2018 heb gegeven. Zou je toch graag een workshop willen dan ben ik wel bereid in overleg iets af te spreken. 
 

COLLAGES MAKEN

Het maken van collages.
 

DE BEHANGWORKSHOP

herhalende patronen ontwerpen

Zaterdag 28 april van 13:30 tot 16:30

We ontwerpen een aantal zich herhalende patronen. De patronen worden stap voor stap opgebouwd. Je leert eerst hoe je een basis stramien maakt, daarna hoe je een ontwerp opbouwt, en tot slot manieren om je ontwerp in kleur uit te werken.

Je neemt zelf kleurpotloden, liniaal en passer mee als je deze hebt. Zo niet dan kan je mijn materiaal gebruiken tijdens de workshop. Papier, thee en wat lekkers is inbegrepen.

INFORMATIE en AANMELDEN
 

KOSTEN
€ 30,- voor een volwassene en € 20,- voor een kind tot 14 jaar. Je ontvangt een factuur per mail.

VOOR WIE
Tenzij anders vermeld zijn de workshops geschikt voor mensen met- en zonder tekenervaring en wat oudere kinderen. Een groep bevat minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers.

LOCATIE
Galerie Sophie (bovenruimte of galerieruimte), Paviljoensgracht 70 in Den Haag. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer en een parkeergarage in de buurt.

AANMELDEN
Stuur een mail naar jxloosjes@gmail.com of een bericht naar 06-51251951.
 

Klik HIER om bericht te krijgen als de data van de nieuwe workshops bekend zijn (wie al op de lijst staat of al eerder is geweest krijgt automatisch een bericht).

Binnenkort worden de data bekend voor de volgende workshops:
DROOMBEELDEN - gemengde techniek (2 dagdelen)
In twee dagdelen bouwen we een tekening op. We beginnen met een onderlaag van drukinkt en werken daar overheen met kleurpotlood. We gaan laag over laag werken, leren welke kleuren elkaar versterken en kijken wat er wil ontstaan vanuit de kleur. Doordat we in lagen werken ontstaat er vanzelf ook diepte en warmte in het beeld. Geen 'eng wit vel', geen 'hoe moet ik beginnen'. Weinig denken en vooral veel kijken. 

FANTASIEBLOEMEN - kleurpotlood
Op deze middag tekenen we bloemen uit de fantasie. We beginnen in het midden van het papier en laten de bloemen ontstaan. Er is aandacht voor vloeiende beweging en het werken met kleurpotlood. je krijgt ook praktische tips over materiaalgebruik.

MANDALA - pen en inkt
We tekenen met pen en inkt. Je leert verschillende basistechnieken. Vormen en patronen komen langs. We bouwen een mandala op met lekker veel details.

MINDMAPPING
Associëren en ideeën vormen met behulp van kleuren, plaatjes en woorden. Ik gebruik deze techniek vaak als ik over een vraag nadenk en niet verder kom, als ik een belangrijke keuze moet maken of gewoon om voor mijzelf te verhelderen waar ik sta in het leven. We leren simpele pictogrammen tekenen, bekijken inspirerende voorbeelden en maken onze eerste mindmap.