WORKSHOPS
 

In 2018 geef ik weer een aantal workshops bij Galerie Sophie in Den Haag. De data zijn nog niet bekend. Elke workshop komt een bepaald thema en een bepaalde tekentechniek aan de orden. De hieronder genoemde beschrijvingen zijn voorbeelden.

spiegelingen - kleurpotlood

We onderzoeken verschillende vormen van symmetrie en bekijken voorbeelden. Iets wat symmetrisch is vinden we van nature mooier. Symmetrie komt ook in de natuur overal voor. Bij De Wereld Draait Door University was onlangs een heel inspirerend college over symmetrie. Zeer de moeite waard om te bekijken en daarna geïnspireerd te gaan tekenen.

droombeelden - gemengde techniek (2 dagdelen)

In twee dagdelen bouwen we een tekening op. We beginnen met een onderlaag van drukinkt en werken daar overheen met kleurpotlood. We gaan laag over laag werken, leren welke kleuren elkaar versterken en kijken wat er wil ontstaan vanuit de kleur. Doordat we in lagen werken ontstaat er vanzelf ook diepte en warmte in het beeld. Geen 'eng wit vel', geen 'hoe moet ik beginnen'. Weinig denken en vooral veel kijken. 

fantasiebloemen - kleurpotlood

Op deze middag tekenen we bloemen uit de fantasie. We beginnen in het midden van het papier en laten de bloemen ontstaan. Er is aandacht voor vloeiende beweging en het werken met kleurpotlood. je krijgt ook praktische tips over materiaalgebruik.

mandala - pen en inkt

We tekenen met pen en inkt. Je leert verschillende basistechnieken. Vormen en patronen komen langs. We bouwen een mandala op met lekker veel details. Als er nog tijd is maken we een vlechtwerk.

sfeer met collage

We maken sfeerbeelden met behulp van collage. We gaan scheuren, plakken, laten ons inspireren, vullen beelden aan met potlood en pen en laten zo een heel eigen verhaal ontstaan. 

mindmapping

Associëren en ideeën vormen met behulp van kleuren, plaatjes en woorden. Ik gebruik deze techniek vaak als ik over een vraag nadenk en niet verder kom, als ik een belangrijke keuze moet maken of gewoon om voor mijzelf te verhelderen waar ik sta in het leven. We leren simpele pictogrammen tekenen, bekijken inspirerende voorbeelden en maken onze eerste mindmap. 

INFORMATIE en AANMELDEN
 

Alle workshops zijn op zaterdagmiddag of, wanneer het in de zomer langer licht is, op donderdagavond.

De prijs is € 30,- voor een volwassene en € 20,- voor een kind. Voorafgaand aan de workshop ontvang je een factuur per mail. Er is op deze locatie plaats voor maximaal vijf deelnemers per keer. Geschikt voor mensen met en zonder tekenervaring en kinderen vanaf 7 jaar. 

Galerie Sophie (we zitten in de bovenruimte of de galerieruimte), Paviljoensgracht 70 centrum Den Haag. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Klik HIER om bericht te krijgen als de data van de nieuwe workshops bekend zijn (wie al op de lijst staat of al eerder is geweest krijgt automatisch een bericht).